Jeseník navštívil Karl Flacher šéf trenér sáňkařů na přírodních drahách

11.12.2015 08:44

Místní jesenický sportovní klub TJ JISKRA JESENÍK, z. s. ODDÍL SANÍ, měl čest hostit dne 25. 11. 2015 pana Karla Flachera z Rakouska, který přijel do Jeseníku, aby pomohl místním sáňkařům s projektováním místní dráhy na Křížovém vrchu, dle směrnic a norem FIL pro pořádání světových pohárů v této sportovní disciplíně.

Přes nabitý jednodenní program v mrazivém svatokateřinském počasí se odebrala přípravná komise složená ze zástupců moravských oddílů,  pana Jana Zaorala, účastníka mistrovství světa, Lubomíra Vymazala, Petra Kainara a předsedy místní TJ  Jaromíra Knotka na Křížový vrch, kde hovořila o možnosti a postupu při výstavbě dráhy.

Je nutné poznamenat, že dle slov pana Flachera se jesenická dráha probojovala na první místo ze tří kandidátů v České republice. Za ní se umístila dráha na Černé Studnici ve Smržovce, potom dráha
na Libereckém Ještědu. Jesenická dráha je nejoptimálnější z hlediska náročnosti prací, kterých nebude potřeba tolik, jako v ostatních případech.

Pan Flacher nabídl jesenickým, potažmo moravským sportovcům dvě varianty řešení, jednu maximalistickou obohacenou o turistickou dráhu a minimalistickou, pouze závodní dráhu.