Jeseničtí sáňkaři trénovali v rakouském Kühtai

11.12.2015 08:45

Ne dlouho od svého přijetí do rodiny jesenických sáňkařů Vojtěch Pojmon, Lukáš Pojmon a Lukáš Prudil, spolu s novodobým předsedou Jaromírem Knotkem, měli šanci ve dnech 1. 12. – 4. 12. navštívit rakouské výcvikové sáňkařské centrum v Kühtai, kde mohli tito novodobí průkopníci sáňkařského sportu trénovat pod vedením mistra světa Mattea Clary, který v září navštívil se svým kolegou Patrickem Pigneterem místní ZŠ, a šéf trenéra Karla Flachera.

Byl to tak po dlouhých letech první zahraniční výjezd jesenický sáňkařů do zahraničí, čímž znovu navázali na éru svých předchůdců.

Alpské středisko Kühtai se nachází ve výšce 2 020 m . n. m. Přes toto převýšení a zvýšenou fyzickou náročnost se členové projevili jako talentovaní pro tento druh sportu. Velkou pochvalu získal nejmladší z výpravy Lukáš Pojmon, který začal být nazýván „malým drakem na saních“.

Taktéž Lukáš Prudil ukázal talent pro saně. Tito sáňkaři junioři si odvezli z výcvikového tábora dvě nominace na Juniorské mistrovství světa v rakouském Sant Sebastiánu, které se uskuteční ve dnech 17. – 21. 2. 2016. Velké díky patří rodičům těchto talentů, emeritnímu trenérovi a bývalému sáňkaři Petru Kainarovi, který díky svým zkušenostem vedl celou výpravu a obohatil jak mladší trenéry, tak samotné jezdce o nezbytné zkušenosti v jízdě na saních.

Doufáme, že se do roku 2022 podaří nalést a připravit talenty pro ZOH v Pekingu a znovu bude jesenický klub mít své favority v tomto druhu sportu, uvedeného do rodiny zimních olympijských sportů.

Rádi bychom poděkovali rodině pana Penkaly, jež darovala sáňkařskému klubu saně.

Kdokoliv, kdo by měl zájem se přidat k nám, má tak možnost navštívit každé úterý od 17:00 hodin trénink v jesenických lázních.