Žáci ze sportovní ZŠ Nábřežní se učili o saních

03.03.2016 13:55

V rámci tzv. Projektového dne, tentokrát zaměřeného na sport, se ve čtvrtek 25. února opět mohli děti dozvědět něco o slavné historii a slibné budoucnosti , kdysi tak slavného sportu jakými sáně ve městě Jeseník bez pochyby byly.
S nápadem opětovného předvedení sáňkařské sportu dětem přišla paní učitelka Mgr. Eva Mlynářová, která po úspěšné zářijové akci s mistry světa, se rozhodla opět připomenout dětem možnost navštěvovat s...áňkařský klub.
Žáci v rámci posledních výstavních dní úspěšné výstavy navštívily foyer Kina Pohoda, kde jim zkušený sáňkař a emeritní trenér pan Petr Kainar přednášel o historii sáňkaření v jejich městě a vysvětloval jim na vystavených exponátech, jaká to byla čest být sáňkařem a kam pokročil sáňkařský sport od jeho dob. Na výstavě tak v rámci projektového dne mohly děti shlédnou slavné tváře jesenického sáňkaření a porovnat a udělat si obrázek o vybavení dnešního moderního sáňkaře. Čímž instalovaná výstava splnila svůj didaktický úkol, který si členové spolku položili za cíl.
Jesenický klub sáňkařů doufá, že toto je začátek spolupráce se školami, kde po studiu nezbytných pedagogických škol, by rádi připravili pro místní sportovní gymnázium koncept sáňkařské skupiny, čímž by se Jeseník vyrovnal sportovním odborným školám, jako mají např. v italském Vols, odkud oba mistři Patrick a Matteo pocházejí.